Over Mij

    

Jose op ’t Zand (1955). Ik ben een mensen-mens, hou van dieren en de natuur.

Na jarenlang gewerkt te hebben in de gezondheidszorg, was me 1 ding duidelijk de A van aandacht is het beste medicijn, waar ieder mens niet alleen behoefte aan heeft, maar ook recht op heeft. Het welzijn van mijn medemens, gaat me aan het hart en hier een steentje aan bijdragen, is waar mijn passie ligt. Na mijn opleiding in de verpleging heb ik me toegelegd op management binnen de gezondheidszorg en als direct voortvloeisel daar uit, vervolgens op het trainerschap en coaching voor zowel het individu alsmede specifieke doelgroepen. Een verdieping d.m.v. opleiding o.a. voor intuïtieve ontwikkeling, numerologie, maar ook massage en ademtherapie, was voor mij een logische vervolgstap om voldoende uitgerust te zijn met die instrumenten, die mij in de gelegenheid zouden stellen in te kunnen gaan op de vragen en behoeftes van hulpzoekenden. Dat ik daarnaast een perfecte combinatie zou kunnen maken met mijn andere passie n.l. klanken werd mij duidelijk nadat ik de opleiding voor klankmasseur volgde. Mijn overtuiging dat klanken helend zijn, werd hierin bevestigd en stelde mij in de gelegenheid om het hele, op elkaar afgestemde pallet aan te kunnen bieden binnen C-O-M.

Naast het inzetten van de klankschalen bij massages, verzorg ik ook met regelmaat klankconcerten, waarbij ik gebruik maak van geleide meditaties, gongs, klankschalen, native flûte en meerdere percussie instrumenten. Aankondigen hiervan vindt u op deze website.

In mijn werk staat een mensgerichte benadering centraal. Vanuit mijn ervaring ben ik in staat om mij te verplaatsen
in de cliënt(en). Alles draait daarbij om vertrouwen, want zonder onderling vertrouwen is er geen basis om samen te werken. Om dit vertrouwen te bereiken staan openheid, respect en doelgerichtheid centraal. Zodra er na de kennismaking een basis is om verder te werken, ga ik samen met de cliënt(en) van start met het verkennen van de actuele persoonlijke en/of werkgerelateerde vraagstukken. Aangezien ieder persoon anders is, is de keuze bij de begeleiding altijd die van de methode en aanpak, welke het beste past bij desbetreffende persoon en dit geldt uiteraard ook voor de omvang van het traject. In de door mij begeleide trajecten wordt stilgestaan bij
ieders eigenheid/persoonlijkheid en de specifieke situatie om vervolgens in actie te komen voor een betere (werk)toekomst.

Een einddoel kan worden bereikt, door het krijgen van inzichten, kennis en vaardigheden, die leiden naar meer stabiliteit en succes in privé- en werksituaties. Mijn aanpak kenmerkt zich door inlevingsvermogen, kennis, creativiteit en humor. Ik werk op een directe en stimulerende wijze. Hierbij heb ik zowel oog voor de cliënt als voor de opdrachtgever (indien dit van toepassing is).