Klankschaalmassage

 

Een klankschaalmassage is een helende massage d.m.v. de klank en trillingen van klankschalen: unieke klankinstrumenten die ontstaan zijn in de Himalaya. Tijdens een klankschaalmassage kan er gebruik gemaakt worden van een behandeltafel, maar het is ook mogelijk, wanneer dit voor de cliënt prettiger is, om dit zittend in een stoel te doen. De klankschalen wordt op of naast het lichaam gezet en zachtjes aangeslagen.  Tijdens een klankschaalmassage wordt men alleen aangeraakt door de klankschalen en niet door de masseur of masseuse. Door de trilling en de rijkelijk variërende boventoonklanken van de klankschalen, gaat men verder in een diepe ontspanning, waarbij lichaam en geest uitgenodigd worden om tot rust te komen.

Klankschalen werken van nature harmoniserend en zuiverend. De klank en trillingen van de klankschalen, werken diep in op het lichaam en kunnen zo de lichaamseigen trilling en frequentie herstellen, waardoor lichamelijke en geestelijke klachten verholpen worden. Door de klank en trilling krijgen alle lichaamscellen een fijne, subtiele massage en worden lichaam en geest ontdaan van blokkades.

Klankschaalmassages zijn geschikt voor iedereen, die toe is aan diepe ontspanning en nieuwe energie. Wanneer men omringd is door klanken en trillingen, kan men loslaten wat men op dat moment bezig houdt. Een klankschaalmassage is ideaal ter ontspanning, maar kan ook lichamelijk en geestelijke klachten verhelpen én voorkomen:

  • Vermoeidheidsklachten
  • Stress
  • Negatieve emoties
  • Lichamelijke klachten

Toepassing van klankschaalmassage kent wel uitzondering o.a. bij:

  1. Zwangerschap (geen klankmassage in de eerste 3 maanden van een zwangerschap).
  2. Psychische- of psychiatrische behandeling (alleen met medewerking van je behandelend arts).
  3. Mensen met een psychotische kwetsbaarheid.
  4. Kort na een operatie
  5. Hartproblemen zoals hartritmestoornissen of een pacemaker
  6. Heb je te maken met een acute of chronische ziekte, geef dit dan aan voordat je een klankmassage ondergaat.